Izrada web stranica

Vaša web stranica je internet izlog Vašeg brenda. Osim što mora biti lijepa i privlačna, ona mora biti i kvalitetna, i funkcionalna. Kod izrade web stranice bitno je da ona zadrži postojeće ali i privuče nove korisnike. Koja vrsta stranice je idealna za Vaš posao? Ispunjava li ona Vaše ciljeve? Kakav dizajn odabrati s obzirom na Vaše proizvode i usluge? Teška su to pitanja, a vrlo bitna za Vaše poslovanje… jer, postoji samo jedna šansa za ostavljanje dobrog prvog dojma. Nemojte je propustiti: pročitajte kako Vaš web može popraviti Vašu prodaju.

Kako vaša web stranica
utječe na vaš posao

Ljudi su vizualna bića. Prvi susret s web stranicom je ujedno prvi susret posjetitelja s vama. Mišljenje o web stranici će većini posjetitelja ujedno biti i mišljenje o vama. Kakav dojam želite ostaviti?

Vaša stranica je napravljena radi Vaših klijenata. Ona mora zadovoljiti očekivanja Vaših klijenata, te ako je sve ispravno posloženo, to ujedno znači da ona služi svojoj svrsi i ispunjava Vaše ciljeve.

Ne samo u segmentu lijepoga, nego i u segmentu funkcionalnosti. Neresponzivne stranice koje se sporo “loudaju”ili jednostavno ne zanimljiva dizajnerska rješenja samo su neki od mogućih razloga zašto Vaša web stranica nema zavidnu posjećenost usprkos silnom oglašavanju. Dosadan sadržaj i loše fotografije sigurno ne idu u prilog poboljšanju Vaše prodaje, a najgori neprijatelj ECommerce stranica je zasigurno pre komplicirana procedura same kupnje. Dobra vijest je da su sve te stvari itekako popravljive ako već imate svoju stranicu. Ako još nemate – pravo je vrijeme da je date izraditi imajući na umu gore navedeno.

Vrste web stranica

Web
posjetnica

Klasične “vizit karte” su prošlost. S web posjetnicom Vaše podatke ima u džepu svatko tko u njemu nosi svoj pametni telefon. Radi se o one page web stranici koja sadrži osnovne podatke o Vašoj djelatnosti i kontakt, baš kao i klasična, kartonska posjetnica. S obzirom na to da u današnje vrijeme morate imati web stranicu da biste postojali na internetu - , web posjetnica je čisti minimum. Sjajna opcija ako nemate budžet i znate da se nećete stizati baviti svojom web stranicom.

Web
katalog

Ovakav tip web stranice zahtjeva ipak malo više angažmana od web posjetnice. Web katalog je proširena posjetnica na kojoj osim osnovnih podataka detaljnije dajete uvid u ono što radite, kakve proizvode i usluge nudite te po kakvim cijenama. Po pitanju ponude, web katalog je statičan, odnosno ne trpi česte izmjene, a kada do njih i dođe - one se odrađuju ručno. Interes za kupovinom klijent iskazuje preko kontakt obrasca, maila ili nekog drugog kontaka navedenog u web katalogu. Kupovina se ne događa na stranici.

Web
trgovina

Web trgovina odlazi korak dalje u odnosu na web katalog pa se i sama kupovina proizvoda događa na stranici. ECommerce stranica se mijenja u realnom vremenu i pokazuje realno stanje po pitanju količine dostupnih proizvoda ili vremenskih termina. Sa svakom prodajom, stanje na web shopu se ažurira. Ovakav tip stranice zahtjeva povezivanje sa sustavom za naplatu (banke, specijalizirane firme i u slučaju RH- porezna uprava).

Dizajn i UX

Dizajn je forma koja podiže vrijednost sadržaja na Vašoj web stranici. Drugim riječima, kako napisani tekst ne bi bio “samo tekst na bijeloj podlozi” – nastupa dizajn.

Korisničko iskustvo, odnosno user experience (UX) na temelju funkcionalnosti  sadržaja i dizajna zajedno, procjenjuje uspješnost stranice s korisnikom u fokusu. Jednostavnije rečeno – koliko je korisniku na stranici bilo ugodno i korisno.

Uspjeh Vaše web stranice, a u konačnici i Vaše djelatnosti, ovisi o kvaliteti i ljepoti Vašeg web sajta. Istovremeno – Vaša stranica mora prezentirati Vaše proizvode i usluge u najboljem mogućem svjetlu dok ujedno zadovoljava sve više kriterije internet korisnika.

Od velike je važnosti da se sam dizajn savršeno uklopi u poslovnu filozofiju Vaše djelatnosti i kao takav bude zanimljiv korisnicima. Privlačan dizajn svakako povećava vjerojatnost uspješne prodaje a korisničko iskustvo Vaše web stranice idu niz dlaku sve zahtjevnijim klijentima.

Tehnologija

I dok su nekada web stranice radili programeri i developeri, u današnje vrijeme i uz današnju tehnologiju, sasvim je dovoljno znati neke osnove da bi stvari funkcionirale besprijekorno. Mi smo se odlučili za rad u WordPressu - Content Management Systemu (CMS) odnosno - sustavu za upravljanje sadržajem web stranica - kojim se danas koriste mnoge velike kompanije. Ako su Vaše potrebe veće od WordPress-a, rado ćemo Vas uputiti kolegama koje se bave isključivo izradom Web stranica. Izrada web sajtova i tehnologija nije naš cilj! Nama je web stranica samo sredstvo za postizanje našeg cilja, a to je - uspjeh Vaše djelatnosti!

Copywriting

Dobar sadržaj je ključ posjećenog web sajta. A dobra posjećenost web stranici znači i veću šansu da ćete dobiti novog klijenta. Mi znamo kako treba pisati za Vaše klijente da bi Vas oni prepoznali kao relevantne. A znamo i kako treba pisati tekstove koje će i tražilice prepoznati kao relevantne te Vašu web stranicu plasirati više na stranici rezultata organskih pretraživanja (SERP). I ne pišemo samo sadržaj za web, pišemo i kreativne oglase, slogane, krilatice i sve ostalo što vam padne na pamet. Čestitku punici za rođendan ćete ipak morati napisati sami. A možemo se i dogovoriti.

Imate li možda pitanje za nas? Slobodno nam pošaljite upit i u kratkom roku riješite svoje nedoumice.